Followers

Sunday, December 15, 2013

Well hello HomeTown ( Terengganu )

Hai hai hai~
Iolls already at hometown now! Hiphip hoorreeyy!! Eh eh~ gamba sikit!


Ni gmba b4 pulang yer anak2 sekalian.. Oh ya, anyone berminat dgn my shoes? Haaa.. Spe2 ade facebook or instagram ( people nowaday sume dh ade kn uollss~) search "Thecalaman".. What are u waiting for?? Go buy now!! Lawa2 uols..

Smpai je trg airpot, thanks to mrTuff coz pickup me at the airpot! (Heart heart) 

Dh smpai trg pon already 4pm, ape lagi.. Perut pon konpem2 meragam kan.. So! Lets go Eat!!  Nyumnyumnyum!!

Our... Eerrmmm.. Dinner je la kn.. Dh ptg dh kn.. Weolls mkn kt Asia Signature (restoran ni bru buka kt trg) and their food tu so far so good la.. And price die pon ok.. ^_^ 

Jom terjah sikit iolls mkan ape! (Perlu ke nk letak simbol ( ! ) kn? Hahaha.. Bialorh! Iolls suke la uolls~  


Ni namenye nasi pat pet (ape ke pelik namenye..) pedas nk mati! Sape2 nk mati sile la.. 


Kalo dh sebut trg, memng takkn lari from "kepok lekor" kan? Ni steam keropok.. Best!! I loike it!  


Ni kalo org trg panggil air "timun cina" hehehee.. Atau name lain watermelon juice! Sedaap! (Feberet!)

Okeh!! Enough2!! Jgn nk lebih2 sgt la kn tnjuk food.. 


Acececece~ lepas makan kite bergayo la sikit deh.. Boleh camgitu? Boleh2?? Okeh la uolls, iolls nk buat koje plok ni horr.. 

Thanks for lend me ur time for reading this this and this!! Xoxo!

Packing time..

JoHai gurls n boyss~
Slmat pagi sume.. (Is already 1am rite?)

What am i doing now is pack my stuff coz i'm gonna back home tomorrow~

Aarrgghhh~ a lot if things need to be done.. Oh pls God, help me! (I'm too lazy!) this is too heavy for me.. (Really?? But i don't soo) =p 

Pack pack pack and then SLEEP! ( petia awek muda is, jgn tdo lewat and jgn bangon lewat!!) kihkihkih~





Jom2! Help me pack my stuff pls~ ^_^
Oh ya, to the new follower, thanks for follow me!! I will follow u back later!! Wait2 haaa~

Good night girls and boys~ xoxo

Tuesday, November 26, 2013

Hey hey you you!

Haaa~ curlas kau jah title..
Bukan isi best pon..

Ohmai ohmai! Lame dah x berblogging nieh!! Al maklum la, quiet busy la lately ni.. Busy dgn study, busy dgn final project, and also busy dgn my BUSINESS.. 

Oh ya, uolls tahu kan me dah ade business sendiri kan kan kan? 
Ohmai, uolls xthu iolls ade business sendiri? Hehehehe.. Already 1year dh iolls berbusiness uolls..

Maaf yer uolls~ if uolls nk tngk ape my business, uolls boleh tngk kt my facebook page name "arasera crushiess" and mane2 or sape2 ade instagram,  pon bolh tngk my business at araseracrushiess.. Wink2!! 

Ok la uolls, iolls actually tengah study ni, lectrer pon ade kt depan.. Muahmuamua!! Ok la uolls, nanti iolls update2 lagi yer! ^_^


Tadaa~ boleh la tngk2 yer sume~~ wink2! ;)

Saturday, August 24, 2013

HELLO











is mine~


Friday, April 12, 2013

Mari Mengundi


Assalammualaikum semua and salam jumaat.. uolls dah makan belum ni? confirm dah makan kan. yerlah, dah pukul berapa dah kan. kalau tak makan confirm la lapar. hari ini me makan nasi putih with lauk sayur labu and ikan goreng and and and.. BUDU yaaww.. hahaha.. lama dah me tak makan BUDU. even me orang terengganu, certain-certain menu je me makan dengan BUDU. me lagi berminat to BELACAN.

Oh ya, MARI MENGUNDI.. sape-sape dah boleh mengundi tu, sila la mengundi yer. jalankan tanggungjawab anda sebagai pengundi. kihkihkih.. tahun ni me first time nak mengundi. (excited) what? me mengundi sape? no no no.. cannot tell uolls.. undi tu kan rahsia. so tak perlu la me nak tell uolls kan. uolls dah daftar belum? if belum, rugi 1undian.. hehe..

Since nak mengundi ni, macam-macam orang duk berkempen. kadang-kadang fitnah menfitnah antara satu sama lain pun ade. macama-macam isu timbul. itu la ini lah. before ni takde plak nak timbul isu-isu kan. for me, if nak suruh orang undi awak punya parti, no need la nak mengata parti-parti lain. just cerita apa yang awak akan buat if kami mengundi parti awak. takyah la nak mengata parti lain. there is no ending kalau duk mengata parti lain. bosan tengok.

Btw, sekarang bukan main lagi yer student sekarang duk post pasal politik. sudah-sudahla tu weh. kita student, tak payah nak expose sangat parti mana kita sokong kan. ini pendapat me je lah, pendapat uolls me tak tahu. taksub sangat dengan politik. hayyooo~ ape-ape pon asal korang bahagia sudah. jangan terlalu over dengan politik yer kawan-kawan., fokus on study dulu taw. lepas abis study nak masuk bahagian politik silakan lah..

terlebih plak duk blogging ni, oke lah kawan-kawan. me nak sambung buat my assingment plak ni yer. banyak lagi kene buat ni. haiiyyoo~ pening sudah.. oke, see you later guys!








is mine~

Thursday, April 11, 2013

buli balik!!


Salam semua and salam 1 blogger~ hai hai.. lame dah x updated kt blog ni.. ala... rindunye sangat sangat sangat.. (tak payah nk gedik sangat yerr)

Oke back to our case.. lately, banyak betol la pasal buli nie.. bosan me tengok.. (tak tengok pun video yg orang uplod kat FB.. tak ade keberanian untuk melihat itu semua) me seorang yang penakut nak tengok video yang agak menyeramkan and menyakitkan. this is because time me high school dulu dalam satu ceramah our ustaz pasang video orang kene sembelih kat IRAQ.. ohamaigosh.. sumpah loya and menakutkan.. start from tu, me terus tak berani nak tengok video.. "SO PLEASE, DON'T YOU EVER POST SCARY VIDEO AT MY FB WALL. THANK YOU"

Ehem2.. jauh la plak melencong.. nak cakap pasal buli tapi cerita pasal lain plak. hahahaha.. like "HARITH" said in "Lawak ke Der 2" women have 9000 words to said and women love to talk.. hahaha.. see.. thats true! tengok la, melencong ke lain lagi.. haha.. haduiyay, so mana-mana yang belum tengok lagi, sila la tengok yer.. best tu boleh la, but me suke part HARITH jew..

Oke2, ni betul-betul ni. back to our post. BULI BALIK.. bukan me nak ajar teknik nak buli balik. me nak cakap pasal kes buli tu.. haiiyyoo.. baru umur 15 tapi dah pandai nak jadi gengster.. pui! menyampah den. lagi satu, doang tu kurang pandai dalam erti kata lain bodoh. yang pergi record video and uplod dalam FB tu ape pasal? tak ke bodoh namanya tu.. jerat diri sendiri, tak pasal-pasal jadi kes POLIS. pandai sangat. dulu time me sekolah dulu ade jugak kes buli membuli ni. tapi tak ade plak sampai nak uplod. nampak sangat kebodohan di situ yer. lain kali, kalau nak buat jahat tak payah la nak berlagak sangat la kan.

Then tadi me baru tengok news, yang budak 3orang kalau didapati bersalah boleh di buang sekolah.. ohmaigosh! habis gelap masa depan kalau kena buang sekolah.. nak jadi apelah kalau kena buang sekolah? tu la, lain kali fikir dulu sebelum bertindak. so, the moral of story is JANGAN NAK NGADE-NGADE NAK TUNJUK SAMSENG YER.. hehehehe..

Confirm lepas ni orang yang betul-betul kuat mental je boleh jadi ketua kelas. kesian ketua, nasib baiklah dekat U tak ade kes buli ketua. kesian ketua. kalau happen juga kat U memang tak matang lagi la tu. diorang tu budak-budak lagi sampai tak tahu nak beza mana yang betul and mana yang salah. so yang salah perbetulkan yang betul kita biasakan.. renung-renungkan.. ^___^ peace yaw!



jangan yer buli membuli..
be friendly to all!
       






is mine~